Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Dagpleje logo
Mobil menu

Oversigt over dagplejere

Birgitte Riis Bakke

Birgitte Riis Bakke
Kumlvej 9, 7700 Thisted 
Dagplejer siden den 01. september 1993
Husdyr: Ja kat
Ikke ryger

  • Jeg er født i 1963, gift med Robin og vi har 3 piger som alle er voksne og flyttet hjemmefra.

Vi bor i et hus med en stor have til. Vi har en kat – den lever sit eget liv, men vil sommetider gerne kæles med og være i samme rum som os. Jeg lægger stor vægt på at alle børn skal føle sig trygge og at jeg giver dem nærvær og omsorg hver dag.

Jeg har været dagplejer i over 25 år. Jeg er dagplejer, fordi jeg elsker børn, og jeg syntes, at det er spændende at følge børnenes udvikling.

I 2019 tog jeg PAU uddannelsen, og jeg har desuden deltaget i mange spændende kurser, som vi bliver tilbudt som Kommunale dagplejer. Bl.a. psykologi, førstehjælp, musik, læreplaner og ICDP (International Child Development Programme). Jeg er Grønne Spirer, DGI dagplejer og Musik dagplejer.

I min dagligdag arbejder jeg med den styrkede pædagogiske læreplan: Alsidig personlig udvikling: Her kan jeg bruge ICDP, hvor man skal bruge den anerkende pædagogik. Dvs. at jeg skal anerkende barnets følelser – se, lytte, bevare roen og give en positiv guidning.

Ved at arbejde ud fra det enkelte barns udviklingszone (det barnet kan), kan jeg hjælpe det med at indtage dets nærmeste udviklingszone (det barnet næsten kan), f.eks. gennem leg, ture og dagligdagens gøremål. Social udvikling: De skal lære at være gode ved hinanden. Jeg hjælper dem med at sætte ord på, i stedet for at slå eller skubbe. Jeg skal lytte til alle børn, og de skal lære at lytte til de andre. De får små opgaver som svarer til deres alder og udvikling.

Gennem udflugter ”ud i det blå” lærer de om de sociale spilleregler, f.eks. at sidde pænt ved siden af hinanden i dagplejecyklen, bussen eller toget. Vi mødes med andre kollegaer og deres børn, både i legestuen og på legepladser i byen. Dermed føler de sig også mere trygge ved at komme i gæstedagpleje.

Derudover er vi på besøg i vores børnehave, så dagplejebørnene får et naturligt forhold til den og de voksne. Der er også en gensynsglæde ved, at vi møder de ”gamle børn”.

Kommunikation og sprog: Jeg prøver at sætte ord på ting og handlinger. F.eks. farver, tæller hvor mange vi er og siger vores navne. Vi synger også sange, og bruger rim og remser. Jeg elsker at læse bøger og håber dermed, at også mine børn bliver glade for det. Der er altid adgang til bøger, og vi har også en sprogpakke, hvor vi bruger dialogisk oplæsning, som fremmer forståelsen af sproget.

Krop, sanser og bevægelse: Her bruger jeg inspirationer fra mine kurser som DGI dagplejer. Jeg vil gerne at børnene syntes, at det er sjovt at røre sig. Vi er ude næste hver dag, enten i haven eller på en lille gåtur. Der kan de lege med scootere, gynger, sandkasse og legehus. Måske er der en vandpyt, de kan trampe i, eller en bakke de kan løbe og trille ned af.

Jeg bruger tid på at børnene stille og roligt lærer at tage deres tøj/sko af og på. De lærer at kravle og gå på trapper. De lærer at vaske hænder, og de børster selv tænder, inden de skal sove middagssøvn.

Vi laver kreative ting og de hjælper til med dagligdagsting, der svarer til deres udvikling. Jeg har et fast putte ritual – en klappetur. De får nærvær, og mærker dem selv, inden de falder i søvn.

Natur, udeliv og science: Her kan jeg bruge mange gode ideer fra Grønne Spirer. Børnene skal se og mærke naturen. Det gør de bl.a. ved at undersøge og finde små dyr i haven, fodre fuglene, lytte til lyde i naturen, og lære at være gode ved dyrene. De lærer også at samle affald i naturen og smide det i skraldespanden. Vi snakker om de forskellige årstider; forår, sommer, efterår og vinter. Vi snakker også om hvordan vejret er i dag. Er der solskin, overskyet, regnvejr eller sne? Er det koldt eller varmt? Det kan man også snakke om inden man går udenfor.

Kultur, æstetik og fællesskab: Jeg har fokus på kreativ udfoldelse ved bl.a. at vi tegner og maler, synger, danser og lytter til musik. De lærer former og farver. De får kendskab til vores traditioner, som f.eks. fastelavn, påske, sankthans, jul og fødselsdage.

 

Helle V. Gregersen

Helle Vestergaard Gregersen
Trinvej 1, Sperring, 7700 Thisted
Dagplejer siden den 1. november 1995
Husdyr: Ja,  høns og katte
ikke Ryger

Hos mig er udelivet meget højt prioriteret, da jeg synes, at der i naturen gemmer sig mange gode oplevelser og udfordringer, som stimulerer børnenes udvikling. Børnene og jeg går på opdagelse i min store have, hvor der bl.a. er stier mellem træerne, sansegynge, sandkasse og legehus. I den sammenhæng udfordres børnenes motoriske udvikling blandt andet ved balancegang på træpæle og ved at klatre i træer.

Jeg er DGI idrætsdagplejer og uddannet grønne spire. I køkkenhaven hjælper børnene med at så grøntsager, de ser det spirer frem og hjælper med at høste det. Børnene er yderligere med til at anvende afgrøderne til madlavning, hvorefter en frokost eller et mellemmåltid nydes ved kolonihavehuset, som ligger ved køkkenhaven.

Børnene er på denne måde med ”fra jord til bord”, hvilket jeg synes er en stor kvalitet for deres læring. Jeg har erfaring med, at det fremmer børnenes appetit og mod på at smage nye retter, når de selv har været med i madlavningsprocessen. Jeg havde en stor oplevelse ved at deltage i projekt ”Madmod” – projektet som FOA i 2011 lavede i samarbejde med Claus Meyer. Her lærte jeg blandt andet en del omkring, hvordan man hjælper børn med kræsenhed. Jeg var med til at afprøve mange forskellige madretter sammen med børnene. En af mine opskrifter kom med i bogen.

Jeg deltager løbende i kurser – jeg har bl.a. deltaget i: måltidet i det pædagogiske arbejde, psykologi, for tidligt fødte børn og børns motorik, sansning og bevægelse samt mange andre. Jeg gør meget ud af at skabe en rolig atmosfære for børnene inden de skal sove til middag – dette blandt andet ved babymassage og afslappende musik. Jeg har erfaring med, at det giver børnene en god og rolig søvn.

I vinterhalvåret er børnene og jeg med bus i legestue – i sommerhalvåret er vi på cykelture til bl.a. børnehaver, skov og legepladser, hvor vi mødes med andre dagplejere. Dialogisk læsning, sang eller sanglege indgår som en daglig aktivitet. Jeg sørger for, at vi løbende kommer omkring alle lærerplaner.

Jeg er musik dagplejer og spiller ofte sammen med børnene det må gerne tilføjes.

 

Rosa Bloch Christensen

Rosa Bloch Christensen
Odinsvej 21, Sjørring, 7700 Thisted
Dagplejer siden 2006
Husdyr: Nej  
Ikke ryger

Siden 2006 har jeg været ansat som dagplejer i Sjørring. Jeg er både DGI, Musik og ikke mindst grønne spirer-dagplejer.

Min familie består af min mand som er selvstændig og 2 voksne piger. Jeg ligger stor vægt på at børnene føler sig trygge ved at komme i mit hjem.

Jeg vil hjælpe det enkelte barn med at få en god start på livet og at være ude mellem andre og lære at omgås andre, både børn og voksne.

Vi er rigtig meget ude og derfor har jeg valgt at være grønne spirer dagplejer. Jeg vægter udelivet meget højt. Der er plads til alle, højt til himlen og utrolig mange ting at opleve i og med naturen. Min have er ikke særlig stor, men jeg er så heldig at have Fælleden, et stort grønt område, som baghave, der er vi rigtig tit. Der går vi på motorikbane, triller ned af bakken, hygger med madpakke eller laver mad i shelter m.m. Der mødes vi os tit med mine kollegaer.

Jeg er så heldig at have en ladcykel meget af tiden, så den bruget vi tit, til bl.a. en tur i skoven, ud at se på dyr og maskiner, en tur på biblioteket, på legeplads, hen til kollegaer og måske hjem til nogle af børnene.

Børnene er med til mange hverdagsting, så som at dække bord, lave mad, bage, feje og samle blade, ordne køkken have og med til at så og høste m.m.

Jeg gør meget ud af at inddrage højtiden i hverdagen. Vi laver ting til jul, påske, fastelavn, måske en lille høstfest eller hvad der nu hører årstiden til.

Som DGI-dagplejer ligger jeg meget vægt på at vi alle får os rørt; hoppe, danse, gå på line osv. Motorik er rigtig vigtig for mange ting, nemmere læring, bedre smidighed, sundere krop, bedre muskler m.m. Herudover er jeg også musikdagplejer. Ved at have taget kurset som musikdagplejer har jeg lært at inddrage musik og rytme i mange hverdagsting. Så som at synge en sang når man får en gyngetur, lave fagter til sange eller danse der til, det er noget børnene syntes er sjovt og lærer mange ting ved.

Vi mødes alle i legestue ved skolen en gang om ugen, hvor vi skiftes til at tilrettelægge aktiviteter for dagen.

Min hverdag er selvfølgelig tilrettelagt så alle kan være med. Jeg har taget kursus i bl.a. for tidlig født børn, alm. førstehjælp til børn, DGI-kurser, grønne spirer og musik undervisning.

 

Pia Fuglsang

Pia Bunch Fuglsang
Odinsvej 1, 7700 Thisted
Dagplejer siden den 24. oktober 2005
Husdyr: Ja 
Ikke Ryger

Jeg er uddannet pædagog i 1994 og har arbejdet i vuggestuer, børnehaver og med handicappede børn. Siden 2005 har jeg valgt at arbejde som dagplejer, og er rigtig glad for mit arbejde.

I mit dagplejehjem er roen og nærværet i højsæde. Jeg lægger meget vægt på at skabe venskaber, og at børnene lærer at vise omsorg for hinanden. Min familie, som består af min mand og 3 drenge, er alle rigtig glade for de små, og opfatter dem nærmest som en del af familien. Jeg er et ”ude menneske”, og i forhold til børnene udnytter jeg de muligheder der er i området. Dels i min dejlige have med bl.a. legehus, sandkasse, gynge, osv. Dels i nærområdet hvor jeg bruger de legefaciliteter der er til rådighed – specielt området ”Fælleden” benytter vi rigtig meget, hvor børnene i området kan lege og øve/træne deres motoriske færdigheder.

Det er for mig vigtig at inddrage naturen i ”træningen” af børnenes udvikling. I sommerhalvåret mødes vi dagplejere ca. en gang om ugen på legepladsen eller på ”Fælleden”, og i vinterhalvåret går vi i legestue en gang om ugen, og mødes desuden i skolens gymnastiksal en gang ugentlig til hyggeligt samvær og leg. Børnene lærer derved andre børn og dagplejere at kende, og får derigennem øvelse i at indgå i andre og nye sociale fællesskaber. Hjemme/indendørs holder vi til i mit dejlige store lyse køkkenalrum, hvor vi læser, synger, leger, er kreative og hygger.

Jeg arbejder aktivt med læreplaner og tilpasser dem til min børnegruppe. Vi får almindelig sund mad og øver os i at være selvhjulpne ved påklædning, spisning, osv. Jeg ser hvert barn som værende helt specielt, og tager i det daglige hensyn til deres forskelligheder, samtidig med at vi øver de sociale færdigheder, så børnene øves i at indgå i fællesskaber.

 

Christina Rasmussen

Christina Rasmussen
Voldgade 14,  7700 Thisted 
Dagplejer siden den 1. juni 2020
Husdyr: Nej
Ikke ryger

 Jeg hedder Christina, er 29 år og uddannet pædagogisk assistent i 2011.
Jeg bor i et dejligt, roligt og stille område i Sjørring sammen med min kæreste og vores 3 drenge fra 2016, 18 og 19.
I min fritid kører jeg mountainbike, er meget kreativ og nyder tiden med mine egne børn, helst i naturen. Jeg er et meget smilende, roligt, nærværende og omsorgsfuldt menneske, som formår at skabe trygge rammer, samt en stabil, overskuelig men dog fleksibel hverdag.
Det er vigtigt for mig at skabe en god og tæt relation til det enkelte barn, samt støtte børnenes udvikling på hvert deres niveau.

Jeg prioritere at vi kommer ud hver dag, og gerne mange timer om dagen. Enten i vores gode store have, eller på en tur i lokalområdet. Vi har både legeplads, og grønne områder lige i nærheden. Naturen er en stor del af vores hverdag, og giver god anledning til fysisk udfoldelse, læring om dyr, planter, farver, former osv. og så er naturen perfekt til at vi kan bruge alle vores sanser.

Naturen vil også blive vores hovedkilde til kreativitet, og vi vil bruge mange af de ting vi finder i naturen i vores kreative aktiviteter. Hvis vejret ikke tillader at vi kan udfolde os ude (hvilket heldigvis sjældent er tilfældet), så har vi mulighed for at rykke ind i vores store stue og lave motorikbaner, dans, slå kolbøtter, hoppe højt og lave en masse andre sjove motoriske aktiviteter. Ellers vil vi til dagligt have vores base i legerummet, hvor der er dejligt lyst og plads til fordybelse. Her vil vi læse, tegne, synge, snakke, lege og bare være.

Børnene vil blive inddraget i køkkenaktiviteter, både borddækning, madlavning og i høj grad også i bagning, da jeg stortest bager alle former for brød selv. Børnene kan være med på deres helt eget niveau, og føle at de er en del af et fællesskab og har en betydning i gruppen. Hverdagen vil blive planlagt udfra min børnegruppe, hvor alle aldersgrupper vil blive tilgodeset.

For mig er det vigtigt at alle er glade for at komme i vores hjem, både børn såvel som forældre. Her vil i blive modtaget med et smil hver dag! Jeg glæder mig til at tage imod jer og jeres herlige unger i dagplejen og ser frem til et rigtig godt samarbejde :)

VI SES I DAGPLEJEN!

 

Christina Bülow

Christina Bülow Pedersen
Thorstedvej 123, 7700 Thisted
Dagplejer siden 1. august 2021
Husdyr - ja
Ikke ryger

Jeg er nyopstartet dagplejer i Thisted Kommune, hvilket har vist sig at være et helt vildt givende job, smil, latter, knus og kram, små fedtede fingre på vinduet.

Jeg er allerede utrolig glad for mit job som dagplejer, at kunne give børnene en god og tryg start i livet, er det helt rigtige for mig.

Jeg er meget omsorgsfuld, og vil gøre alt for, at børn skal føle sig trygge i mit samvær. Jeg er idérig, kreativ og synes det er spændende at være med til at udvikle, støtte og stimulere børnene.

Jeg er glad og i godt humør, og har en positiv indstilling til tingene.

Jeg er 47 år har 4 børn i alderen 24, 22, 7 og 5 år. Jeg er gift med Rasmus som er værkfører på Stiholt i Thisted og første barnebarn kom her i september. Vi bor lige på kanten af Tingstrupsskole og Sjørring skoles distrikt, næsten i Thorsted. Vi har en stor dejlig lukket have. Der er masere af plads, legehus, sandkasse, gynger, legetårn og sansehule.  Der er kartofler og grøntsager i køkkenhaven, tomater, agurker osv. I drivhuset og frugttræer i haven. Vi har høns, marsvin, hund og kat.

Børnene som skal passes hos mig, kommer til at få forståelse for at en kartoffel graves op af jorden, at ærter plukkes og ikke købes i en plastikbakke i supermarkedet, at bær fra haven kan blive til både saft og syltetøj og endnu bedre at plukke bær direkte fra busken og smage, mens den stadig er lun fra solens stråler – det er en lille bid af sommer.

Jeg laver i stor udstrækning vores mad selv, bager brød, laver grød osv. Vi spiser ikke 100 % økologisk men bæredygtigt.

At vi kommer ud hver dag også selv om det regner lidt, er for mig meget vigtigt, på denne måde lærer vi om vejr og vind mens vi er i det. Børnene er med til at fodre dyrene, især hønsene får meget korn. Det er for mig vigtigt at vi har ro og fred og gode rutiner men vi vil også tage på tur i vores ladcykel, en tur i skoven eller på legepladsen i Thorsted, men mest er vi hjemme i vores base. Ca. en gang i ugen mødes vi med de andre i legestuen.

Vi har et dejligt legeværelse, som ligger direkte i forbindelse med stue og køkken så vi har god plads at tumle på. Vi har et stort hjem med plads til leg, hygge og samvær, der kan danses i stuen og under trappen laver vi tit hule, eller vi finder cirkusteltet frem i stuen eller laver tit motorikbane.

 På værelset har vi folde madras hvor vi læser, men den kan foldes ud og så er det kolbøtte og tumletid, eller tid til at ligge og få massage og lytte til stille musik. Når alle er kommet, synger vi godmorgensang og læser bog, generelt synger vi meget. Vi hører altid godnatsang når vi skal puttes.

Jeg laver mange forskellige aktiviteter med børnene, når vi er inde. Vi synger, rimer og remser hver dag. Vi leger sanglege, laver gymnastik, leger med klodser, dukker og biler, lægger puslespil, læser bøger m.m.

Jeg synes det er rigtig sjovt at lave kreative ting med børnene, det kan være at male, klippe og klistre og andre sjove ting vi lige finder på. Det er også rigtig hyggeligt, når vi bager.

Pædagogiske Læreplaner:

I Dagplejen arbejder vi med Pædagogiske læreplaner. Læreplaner er en beskrivelse af dagplejerens mål for læring, leg og aktiviteter.

Jeg synes det er spændende at arbejde med læreplaner. Det giver mig mange idéer til sjove, udfordrende og lærerige aktiviteter for børnene. Det kan være vi finder på at kigge i sprogkassen, gå med bare tæer i sansebaljer, smage på forskellige ting, tager føleposerne frem eller lytter til forskellige lyde. Det kan også være vi laver sjove ansigter, øver os i at tage tøj på og af, samler ting i naturen eller vi laver en aktivitetsbane i haven. Alle aktiviteter foregår naturligvis igennem leg.

Forældresamarbejde:

Det er mit håb, at vi sammen har et åbent og ærligt samarbejde omkring jeres barn, så vi sammen laver de bedste forhold for barnet både hos mig og hjemme. Husk at fortælle hvis der er specielle forhold omkring barnet jeg skal vide og tage hensyn til. Det kan være allergi, spise/sovevaner eller andet.

Der er altid tid og rum til en god snak.